Kısır tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 6 çay bardağı kısırlık bulgur - 5 su bardağı sıcak su - 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası - 1 yemek kaşığı domates salçası - Domates - 1 demet maydanoz - 1 demet yeşil soğan - 1 demet taze nane - 8-9 yaprak marul - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tuz - Kimyon (isteğe bağlı) - 1 limon suyu - Yarım çay bardağı nar ekşisi - Yarım çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: 1. Karıştırma kabına bulgurları koyun ve üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası ekleyerek salçayı bulgura iyice yedirin. 2. 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyerek aynı şekilde karıştırın. 3. Bulguru derin bir kaba alarak üzerine 5 su bardağı sıcak su döküp kapak kapatarak yumuşamaya bırakın. 4. Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğrayarak ekleyin. 5. Domatesleri küçük küçük doğrayıp bulgura ekleyin. 6. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karabiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu, kimyon ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. 7. Kısır servise hazırdır.