5 dakikada kısır yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 1,5 su bardağı kaynar su; 1 adet büyük boy kuru soğan (ince kıyılmış); 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış); 7-8 yaprak marul (ince kıyılmış); 2 yemek kaşığı domates salçası; 1,5 çay bardağı zeytinyağı; 2 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 adet limon suyu. Hazırlanışı: 1. İnce kıyılmış kuru soğanı zeytinyağı ile birlikte hafifçe kavurun. 2. Ardından, domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 3. Kaynar suyu bulgura ekleyin ve üzerini kapatarak 10 dakika kadar şişmesi için bekletin. 4. Bu süre zarfında, maydanoz ve marulu ince ince doğrayın. 5. Bulgur şiştikten sonra, içine doğranmış maydanoz, marul, tuz, kimyon, karabiber ve kuru nane ekleyin. 6. Limon suyunu da ilave edip iyice karıştırın. 7. Son olarak, kavurduğunuz soğanlı salçayı da ekleyip tekrar karıştırın. 8. Servis etmeden önce, kısırı en az 15 dakika buzdolabında dinlendirmenizi öneririz. Afiyet olsun!