Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salmonella bakterisi en çok aşağıdaki yollardan bulaşır:
- Gıdalar 123. Çiğ veya az pişmiş et, kümes hayvanları, yumurta, pastörize edilmemiş süt ve kirli sebze-meyveler 123.
- Hayvanlarla temas 125. Özellikle kümes hayvanları, sürüngenler ve evcil hayvanlar 125.
- Hijyen yetersizliği 135. Hijyen koşullarının yetersiz olduğu restoranlar ve gıda işletmelerinde risk artar 13.
- Su kaynakları 24. Kirli su ve buz kullanımı 124.
- Enfekte kişiler 25. Enfekte kişilerin temas ettiği yüzeyler 25.
Salmonella, mide asidine karşı dayanıklı olabilir ve bağırsaklara geçerek enfeksiyona neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: