Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hipoglisemi, kandaki glikoz (şeker) seviyesinin normalin altına düşmesidir 14. Genellikle 70 mg/dL'nin altı riskli kabul edilir 1.
Hiperglisemi ise kandaki şeker seviyesinin çok yüksek olmasıdır 2. Açlık kan şekerinin 100 mg/dL, yemek sonrası kan şekerinin ise 140 mg/dL'nin üzerinde olması hiperglisemi olarak adlandırılır 2.
Hipoglisemi ve hipergliseminin bazı nedenleri:
- Hipoglisemi: Diyabet tedavisinde kullanılan ilaçların fazla kullanımı, öğün atlama, aşırı fiziksel aktivite, alkol tüketimi, hormonal bozukluklar 14.
- Hiperglisemi: İnsülin direnci, tip 1 ve 2 diyabet, obezite, fiziksel hareketin az olması, pankreas sorunları, yüksek stres seviyesi 2.
Hipoglisemi ve hipergliseminin bazı belirtileri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: