Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır gıdaların zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek tuz ve şeker içeriği 12. Fazla tuz tüketimi böbrek ve karaciğerlerde yük oluşturur, yüksek şeker tüketimi ise diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırır 1.
- Trans yağlar 1. Trans yağlar LDL kolesterolü artırır ve HDL kolesterolü düşürür, bu da kalp hastalıkları riskini yükseltir 1.
- Koruyucu maddeler 12. Monosodyum glutamat, benzoik asit, nitrit, nitrat ve kükürt dioksit gibi maddeler uzun süreli tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir 12.
- GDO'lu içerikler 4. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO'lu) ürünler ve DNA'ları ile oynanmış maddeler içerdiği için riskli kabul edilir 4.
- Yanlış saklama koşulları 5. Yanlış saklama nedeniyle bozulabilen hazır gıdalar, tüketildiğinde zehirlenmeye yol açabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: