Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli yiyecek olarak birkaç örnek verilebilir:
- Fugu (kirpi) balığı 12. Derisi, yumurtalıkları ve karaciğerinde bulunan "tetrodoksin" adlı zehir, doğru hazırlanmadığında ölümcül olabilir 12.
- Ackee meyvesi 2. Tohumlarında bulunan "hypoglycin" adlı zehir, tam olgunlaşmadan tüketildiğinde zehirlenmeye yol açabilir 2.
- Çiğ fasulye 3. Özellikle kırmızı fasulye, yeterince pişmediğinde mide bulantısı, baş dönmesi ve kusmaya neden olabilir 3.
- Kaju 4. Çiğ kaju, yüksek dozda alındığında zehir üretebilir 4.
- Manyok (cassava) 45. Çiğ tüketildiğinde siyanür üretebilir, bu da ölümcül olabilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: