• Buradasın

    Çiğ mi kavrulmuş mu daha faydalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çiğ kuruyemişler, kavrulmuş kuruyemişlere göre daha faydalıdır.
    Çiğ kuruyemişler, ısıl işlem görmediği için vitamin ve mineral kaybını önler ve doğal hallerindeki besin değerlerini korur 4. Ayrıca, çiğ kuruyemişlerde bulunan antioksidan miktarı daha yüksektir, bu da hücreleri oksidatif strese karşı korur 34.
    Kavrulmuş kuruyemişler ise yüksek sıcaklık nedeniyle sağlıklı yağların yapısını bozabilir ve trans yağ oluşumuna yol açabilir 4. Ayrıca, kavurma işlemi sırasında eklenen tuz, tansiyon sorunlarına neden olabilir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir