Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orta ve hafif kavrulmuş kahveler arasındaki temel farklar şunlardır:
- Kavrulma Süresi: Hafif kavrulmuş kahveler daha kısa süre kavrulur (180-200 °C), orta kavrulmuş kahveler ise daha uzun süre (210-220 °C) kavrulur 5.
- Asidite: Hafif kavrulmuş kahveler yüksek asiditeye sahiptir, orta kavrulmuş kahvelerde ise asidite ile gövde arasında denge sağlanır 12.
- Lezzet: Hafif kavrulmuş kahveler meyvemsi, çiçeksi ve asiditesi yüksek tatlar sunar; orta kavrulmuş kahvelerde ise çikolata, fındık ve karamel gibi lezzetler ön plandadır 125.
- Koku: Hafif kavrulmuş kahvelerin kokusu daha tatlı ve meyvemsi, orta kavrulmuş kahvelerin kokusu ise karamel, fındık ve meyve tonlarında algılanır 5.
- Gövde: Orta kavrulmuş kahveler, hafif kavrulmuş kahvelere göre daha yoğun bir gövdeye sahiptir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: