Anti-inflamatuar maddeler, iltihaplanmayı azaltmaya ve engellemeye yardımcı olur. Anti-inflamatuarın faydaları: - Kronik hastalıkların (kalp hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri) riskini azaltır. - Bağışıklık sisteminin optimal çalışmasını destekleyerek inflamasyonu düzenler. - Kan dolaşımını hızlandırarak pıhtılaşma riskini düşürür. - Yaşam kalitesini artırarak yorgunluk, halsizlik gibi semptomları azaltır. Anti-inflamatuar diyet, beslenme düzenine dahil edilebilecek bazı besinler: - Yağlı balıklar (somon, uskumru, sardalya). - Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana). - Domates. - Zeytinyağı. - Zerdeçal ve zencefil. Anti-inflamatuar diyet uygulamadan önce bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.