Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açık yağlı yoğurt, sağlıklı olabilir, ancak bazı noktalara dikkat edilmelidir.
- Ev yoğurdu: Özellikle evde yapılan yoğurt, daha sağlıklı kabul edilir çünkü piyasada satılan yoğurtlar homojenizasyon işleminden geçer ve bu işlem yoğurdun besin değerini düşürebilir 1.
- Yağ oranı: Tam yağlı yoğurtlar, A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminler açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olur 23. Ancak, kalori değeri yüksek olduğu için kilo kontrolüne dikkat edenler tarafından ölçülü tüketilmelidir 2.
- Probiyotikler: Yoğurdun probiyotik içermesi, bağırsak sağlığını olumlu etkiler 34. Probiyotik bakterilerin, laktozun sindirilmesine yardımcı olduğu ve laktoz intoleransı belirtilerini azalttığı bilinmektedir 34.
Yoğurt tüketirken, ürünün son kullanma tarihini kontrol etmek ve doğal, katkısız seçenekleri tercih etmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: