Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı yoğurt, yağsız yoğurda göre bazı açılardan daha sağlıklı olabilir.
Tam yağlı yoğurt, glikoz, insülin, kan şekeri ve kolesterol metabolizması açısından daha uygundur 2. Ayrıca, A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminler açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olur 4.
Ancak, kalori değeri yüksek olduğu için kilo kontrolüne dikkat edenler tarafından ölçülü tüketilmelidir 4.
Yağsız yoğurt ise daha düşük kalori ve yağ içeriği ile diyet yapanlar için ideal bir alternatiftir 4.
Hangi yoğurt türünün daha sağlıklı olduğu, kişisel sağlık durumuna ve beslenme ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. En doğru bilgi için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: