• Buradasın

    Memurlar kaça kadar çalışır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Memurlar, haftalık 40 saat çalışma süresine sahiptir 12.
    Günlük çalışma saatleri ise 8 saat olarak uygulanmaktadır 12.
    Memurların mesai başlangıç ve bitiş saatleri, merkezde Cumhurbaşkanı, illerde ise Vali tarafından belirlenmektedir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı devlet memurları kanunu soruları nelerdir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili bazı sorular şunlardır: 1. Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı: Devlet memurlarının kamu hizmetlerini aksatacak şekilde memurluktan birlikte çekilmeleri veya görevlerine gelmemeleri yasaktır. 2. Grev yasağı: Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri ve propaganda yapmaları yasaktır. 3. Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı: Memurlar, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz veya ticari faaliyetlerde bulunamazlar. 4. Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı: Devlet memurlarının doğrudan veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında menfaat sağlamaları yasaktır. 5. Gizli bilgileri açıklama yasağı: Memurların, görevleri gereği edindikleri gizli bilgileri yetkili bakanın yazılı izni olmadıkça açıklamaları yasaktır. 6. Yıllık izin süresi: Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yıllık izin süresi 20 gündür, hizmeti on yıldan fazla olanlar için ise 30 gündür.

    Memurlar saat kaçta işten çıkar?

    Memurların işten çıkış saatleri, çalıştıkları kuruma göre değişiklik gösterebilir: Adliyelerde memurlar 17:00'da işten çıkar. Devlet hastanelerinde ise 16:00'da işten çıkış yapılır, ancak acil kısmı açıktır. Sağlık ocaklarında memurlar 17:30'da işten çıkar. SGK'da çalışma saatleri 17:00'a kadar sürer. Belediyelerde memurlar 17:00'da işten ayrılır. Genel olarak, memurların çalışma saatleri 09:00 - 17:00 arasında olup, öğle arası 12:30 - 13:30 saatleridir.

    Hangi memurlar yarım gün çalışabilir?

    Yarım gün çalışma hakkından yararlanabilecek memurlar şunlardır: Doğum yapan memurlar ve eşleri; Evlat edinen memurlar veya eşleri, eğer evlat edinilen çocuk 3 yaşını doldurmamışsa. Ancak, bazı memurlar bu haktan yararlanamaz, bunlar arasında genel idare sınıfındaki sayman, tahsildar ve veznedar, tüm sınıflardaki şube müdürü ile dengi ve üstü yöneticiler gibi görevler yer alır. Yarım gün çalışma hakkıyla ilgili detaylı düzenlemeleri içeren yönetmelik taslağı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından son haline getirilecektir.

    Memurlar hangi kanuna tabi?

    Memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabidir.

    657 Devlet Memurları Kanunu nedir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 14 Temmuz 1965 tarihinde yürürlüğe konulmuş, kamu hizmetlerinin memurlar ve diğer kamu görevlileri tarafından yürütülmesini düzenleyen temel kanundur. Kanunun temel ilkeleri: 1. Sınıflandırma: Devlet memurlarını görevlerinin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırma. 2. Kariyer: Memurlara, yaptıkları hizmetler için gerekli bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde ilerleme imkanı sağlama. 3. Liyakat: Kamu hizmetlerine girmeyi, ilerleme ve yükselmeyi liyakat sistemine dayandırma. Kanunun kapsadığı istihdam şekilleri: 1. Memur. 2. Sözleşmeli personel. 3. Geçici personel. 4. İşçiler. Ayrıca, bu kanun kapsamında memurların görev ve sorumlulukları, hakları, yasakları ve aylık ödenekleri gibi konular da düzenlenmiştir.

    Sivil memurlar kaç saat çalışır?

    Sivil memurlar, haftalık 40 saat çalışma süresine sahiptir.

    657 devlet memuru kaç saat çalışır?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, devlet memurları haftalık 40 saat çalışır.