• Buradasın

    İşyeri eğitiminde maaş alınır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, işyeri eğitiminde maaş alınır.
    • İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, katılımcılara çalıştıkları günler için maaş ödemesi yapılır ve bu maaş, asgari ücretin netinin 26'ya bölünmesiyle hesaplanır 1.
    • Stajyer maaşı ise 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği, staj yaptıkları işyeri tarafından ödenmesi zorunlu tutulan bir ücrettir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Stajyer maaşı net mi brüt mü?

    2025 yılı için belirlenen stajyer maaşı net olarak açıklanmıştır.

    İşyeri eğitiminde sigorta yatar mı?

    Evet, işyeri eğitiminde sigorta yatar. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, gençlere verilen eğitimde sigorta primleri işveren tarafından ödenir ve bu gençler iş kazası ve meslek hastalığı sigortası kapsamında güvence altına alınır. Zorunlu staj döneminde ise öğrencilerin sigorta primleri, eğitim kurumları tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirilir ve öğrenciler sadece iş kazası ve meslek hastalığı risklerine karşı staj sigortası kapsamına alınır.

    İşletmelerde maaş ödemelerini kim yapar?

    İşletmelerde maaş ödemelerini işveren yapar.

    Maaş alma şartları nelerdir?

    Maaş alma şartları, alınan maaşa göre değişiklik gösterebilir. İşte iki yaygın maaş türü olan yaşlılık maaşı ve işsizlik maaşı için gerekli şartlar: Yaşlılık Maaşı Şartları: 1. Yaş Şartı: 65 yaşını doldurmuş olmak. 2. Sosyal Güvenlikten Gelir Almama: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumlarından gelir veya emekli maaşı almamak. 3. Gelir Durumu: Kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. 4. Prim Ödeme Durumu: Sosyal güvenlik sistemine dahil olacak şekilde isteğe bağlı sigorta primi ödememiş olmak. 5. Muhtaçlık Durumu: Valilik veya kaymakamlıklar tarafından yapılan incelemede muhtaç durumda olmak. İşsizlik Maaşı Şartları: 1. Son 120 Gün Kesintisiz Çalışma: İşten çıkış tarihinden önceki son 120 gün kesintisiz olarak çalışmış olmak. 2. Son 3 Yıl Prim Ödemesi: İşten çıkış tarihinden önceki son 3 yıl içerisinde en az 600 gün sigortanın olması. 3. İşten Çıkarma Nedeni: İşten çıkarmanın kişinin kendi isteği dışında gerçekleşmiş olması. 4. Başvuru Süresi: İşten ayrıldıktan sonraki 30 gün içinde İŞKUR'a başvuruda bulunmak.