• Buradasın

    Görevde yükselmede hangi unvanlar var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Görevde yükselmede iki ana unvan grubu bulunmaktadır:
    1. Yönetim Hizmetleri Grubu: Şube müdürü, şef, basımevi müdürü gibi pozisyonları içerir 14.
    2. Büro Hizmetleri Grubu: Sayman, ayniyat saymanı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, sekreter, şoför gibi unvanları kapsar 14.
    Ayrıca, unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında ise mühendis, mimar, istatistikçi, kütüphaneci, psikolog, diyetisyen, fotoğrafçı gibi pozisyonlar yer alır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Görevde yükselmede hangi konulardan soru çıkıyor?
    Görevde yükselme sınavlarında çıkan konular, sınavın yapılacağı kurumun yönetmeliklerine göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak aşağıdaki konular görevde yükselme sınavlarında yer almaktadır: 1. T.C. Anayasası ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi. 2. İnsan Hakları ve Demokrasi. 3. Türk Dil Bilgisi ve Yazışma Kuralları. 4. Etik Davranış İlkeleri. 5. Genel Kültür ve Genel Yetenek. 6. Alan Bilgisi (mesleki konular). Ayrıca, bazı sınavlarda mali mevzuat, kamu bütçesi, devlet memurları kanunu gibi konular da sorulabilmektedir.
    Görevde yükselmede hangi konulardan soru çıkıyor?
    Görevde yükselme ve ünvan değişikliği savunma nasıl yapılır?
    Görevde yükselme ve unvan değişikliği savunması iki aşamalı olarak gerçekleştirilir: 1. Yazılı Sınav: Görevde yükselme veya unvan değişikliği için yapılacak yazılı sınav, kurumların Personel Başkanlıklarınca yapılabileceği gibi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabilir. 2. Sözlü Sınav: Yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasından, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır.
    Görevde yükselme ve ünvan değişikliği savunma nasıl yapılır?
    İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı hangi kanuna tabi?
    İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabidir.
    İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavı hangi kanuna tabi?
    Görevde yükselmede 6 yıl şartı nedir?
    Görevde yükselmede 6 yıl şartı, alt görevde geçirilmesi gereken hizmet süresi kapsamında aranabilmektedir. Bu şart, kurumların kendi yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması kaydıyla, ilgili kurumların takdirindedir ve atama yapılacak kadroya göre değişiklik gösterebilir.
    Görevde yükselmede 6 yıl şartı nedir?
    Mahalli İdareler Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ne göre görevde yükselmeye tabi kadrolar nelerdir?
    Mahalli İdareler Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ne göre görevde yükselmeye tabi kadrolar şunlardır: 1. Yönetim Hizmetleri Grubu: Şube müdürü, şef, koruma ve güvenlik amiri. 2. Hukuk Hizmetleri Grubu: Hukuk müşaviri. 3. Araştırma, Planlama ve Savunma Hizmetleri Grubu: Uzman, sivil savunma uzmanı. 4. Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu: Çözümleyici. 5. İdari Hizmetler Grubu: Memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru. 6. Yardımcı Hizmetler Grubu: Aşçı, bahçıvan, bekçi, dağıtıcı, hizmetli.
    Mahalli İdareler Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ne göre görevde yükselmeye tabi kadrolar nelerdir?
    Görevde yükselme sınavında görev tanımı nedir?
    Görevde yükselme sınavındaki görev tanımı, kamu kurumlarında belirli hiyerarşik olarak üst unvanlara atanabilmek için çalışanların girmesi gereken sınavla ilgilidir. Bu sınav, mevcut görevin niteliklerine göre yapılır ve genellikle aşağıdaki konuları kapsar: - Kamu yönetimi ve mevzuat; - Devlet Memurları Kanunu (657 Sayılı Kanun); - İlgili kurumun görev ve sorumlulukları; - Temel hukuk ve anayasa bilgisi; - İnsan kaynakları yönetimi ve liderlik; - Stratejik yönetim ve planlama; - Mali mevzuat ve kamu bütçesi.
    Görevde yükselme sınavında görev tanımı nedir?
    Belediyelerde görevde yükselme sınavına kimler girebilir?
    Belediyelerde görevde yükselme sınavına sadece ilgili kurumda halen görev yapmakta olan kadrolu memurlar girebilir. Diğer şartlar ise çalışılan kurumun yönetmeliklerine göre değişiklik gösterebilir, ancak genel olarak: Belirli bir kıdeme sahip olmak gereklidir; birçok kurumda görevde yükselme sınavına girebilmek için en az 1 yıl hizmet süresinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Eğitim şartı aranabilir; bazı unvanlar için lisans mezunu olmak şartı vardır. Sicil ve disiplin durumu görevde yükselme sınavına girilmesini etkilemez.
    Belediyelerde görevde yükselme sınavına kimler girebilir?