• Buradasın

    Aylıksız izinde olan memur yurtdışına çıkabilir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Aylıksız izinde olan memur, yurtdışına çıkabilir, ancak bu durum bazı koşullara bağlıdır.
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108. maddesine göre, memura aylıksız izin süresinin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir 34.
    Ayrıca, eşinin yurtdışında sürekli görevle atanması durumunda da memura aylıksız izin verilebilir ve bu izin süresince yurtdışına çıkmasına engel bir durum yoktur 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Memur izin yönetmeliği nasıl?
    Memur izin yönetmeliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102-113. maddelerinde düzenlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre memurlara çeşitli izin hakları tanınmaktadır: 1. Yıllık İzin: Hizmet süresi 1-10 yıl arasında olan memurlar 20 gün, 10 yıldan fazla olanlar ise 30 gün yıllık izin kullanabilir. 2. Doğum İzni: Kadın memurlar doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 hafta izin yapar. 3. Hastalık İzni: Kanser gibi uzun süreli hastalıklarda 18 aya kadar, diğer hastalıklarda ise 12 aya kadar izin verilebilir. 4. Mazeret İzni: Memura, eşinin doğum yapması halinde 10 gün babalık izni, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da yakınlarının ölümü durumunda 7 gün izin verilir. 5. Ücretsiz İzin: Memura, belirli koşulları sağlaması durumunda 18 ay daha ücretsiz izin verilebilir. İzin talepleri yazılı olarak yapılır ve kurumun amiri tarafından onaylanır.
    Memur izin yönetmeliği nasıl?
    Aylıksız izinde geçen süreler memuriyet hizmetinden sayılır mı?
    Aylıksız izinde geçen süreler, memuriyet hizmetinden sayılmaz.
    Aylıksız izinde geçen süreler memuriyet hizmetinden sayılır mı?
    Hangi durumlarda aylıksız izin verilir?
    Aylıksız izin aşağıdaki durumlarda verilebilir: 1. Doğum nedeniyle: Doğum yapan memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden itibaren istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilir. 2. Evlat edinme: Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu evlat edinen memurlara, çocuğun ana ve babasının rızasının kesinleştiği tarihten itibaren istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilir. 3. 5 yıllık hizmet süresi: Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması halinde, memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam 1 yıla kadar aylıksız izin verilebilir. 4. Askerlik: Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar, askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılır. 5. Diğer özel durumlar: Yurt dışına gönderilen veya sürekli görevle atanan memurlar gibi belirli durumlarda da aylıksız izin verilebilir.
    Hangi durumlarda aylıksız izin verilir?
    Ücretsiz izinde memurun hakları nelerdir?
    Ücretsiz izinde olan memurların hakları şunlardır: 1. Doğum Sonrası Ücretsiz İzin: Memurlar, doğum sonrası analık izni bitim tarihinden itibaren 24 ay ücretsiz izin kullanabilirler. 2. 5 Yıllık Hizmet Süresi: Memurlar, 5 hizmet yılını tamamladıktan sonra, toplamda 1 yıla kadar iki defadan fazla olmamak üzere ücretsiz izin talep edebilirler. 3. Askerlik İzni: Memurlar, askerlik süresi boyunca ücretsiz izinli sayılırlar. 4. Eşin Görev Yeri Değişikliği: Eşlerinin görev yeri değişikliği gibi özel durumlarda izin hakkı tanınabilir. 5. Eğitim İzni: Memurlar, eğitim veya akademik çalışmalar için ücretsiz izin talep edebilirler. Ücretsiz izin talepleri, yazılı dilekçe ile kuruma bildirilmelidir.
    Ücretsiz izinde memurun hakları nelerdir?
    Aylıksız izin alan memur ne yapamaz?
    Aylıksız izin alan memur, memuriyet statüsünü sürdürmesine rağmen bazı faaliyetleri gerçekleştiremez: Ticari kazanç getirici faaliyetlerde bulunamaz. Bağımlı olarak bir işveren yanında çalışamaz. Kendi işini açarak (örneğin esnaflık yaparak) faaliyet gösteremez. Ayrıca, aylıksız izin süresi boyunca memurun maaşı ödenmez ve bu süre kıdem ve tazminat hesaplamalarına dahil edilir.
    Aylıksız izin alan memur ne yapamaz?
    Yurtdışına çıkarken izin almak zorunlu mu?
    Yurtdışına çıkarken izin almak, duruma göre zorunlu olabilir. Devlet memurları için, yıllık izinlerini yurt dışında geçirmek istediklerinde kurumlarından izin almak zorunlu değildir. Yabancılar için ise Türkiye'de ikamet tezkeresi almak amacıyla, 180 gün içerisinde 90 günü aşan konaklamalarda izin almak zorunludur.
    Yurtdışına çıkarken izin almak zorunlu mu?