Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rumenin bazı işlevleri:
- Mikrobiyal fermantasyon: Rumen, sindirilen yiyeceklerin ilk olarak mikrobiyal fermantasyona uğradığı yerdir 23.
- Enerji temini: Rumen mikroorganizmalarının faaliyetleri sonucunda, uçucu yağ asitleri (UYA) oluşur ve bu, ruminantların enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar 15.
- Protein sentezi: Azot kaynakları, mikroorganizmalar tarafından mikrobiyel proteinlere dönüştürülür 13.
- Vitamin sentezi: Rumen mikroorganizmaları, B grubu vitaminleri sentezler 1.
- Tamponlama: Tükürük, rumen pH'sını dengelemeye yardımcı olur 3.
Bu nedenle, rumen mikroorganizmalarının sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için rumen ortamının sıcaklık, besin ve pH gibi değerlerinin belirli aralıklarda tutulması gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: