Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rumenin başlıca görevleri:
- Sindirim: Sindirilen yiyecekler ilk olarak rumende mikrobiyal fermentasyona uğrar 14.
- Tabakalanma ve karıştırma: Sindirilenler, gaz, sıvı ve farklı boyutlarda ve yoğunlukta parçacıklar halinde tabakalara ayrılır ve karıştırılır 1.
- Ruminasyon (geviş getirme): Sindirilenler ağza getirilerek çiğnenir ve tekrar rumene gönderilir 14.
- Besin maddesi emilimi: Rumenin ventral bölgesindeki papillalar, besin maddelerinin emilimini sağlar 2.
- Karbonhidrat sindirimi: Karbonhidratlar, mikrobiyal etki sonucu asetik, propiyonik ve bütirik asit gibi uçucu yağ asitlerine dönüşür 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: