Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğdayda en çok bulunan vitamin, B grubu vitaminlerdir 4.
Buğdayda bulunan başlıca B grubu vitaminler ve içerikleri şu şekildedir:
- B1 (Tiamin) 4. 100 gram tam buğday ekmeği, günlük tiamin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar 4.
- B2 (Riboflavin) 4. 100 gram tam buğday, günlük ihtiyacın küçük bir kısmını karşılasa da önemli bir kaynaktır 4.
- B3 (Niasin) 4. 100 gram tam buğday, günlük niasin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar 4.
- B6 (Piridoksin) 4. 100 gram tam buğday, günlük ihtiyacın önemli bir kısmını karşılar 4.
- B9 (Folat) 4. Tam buğday, folat açısından zengin bir kaynaktır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: