Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa, buğdaya göre sağlık açısından daha fazla fayda sağlar 1.
Arpanın buğdaya göre daha faydalı olmasının bazı nedenleri:
- Daha fazla lif içerir 14.
- Daha az işleme tabi tutulur, bu da daha az besin kaybı anlamına gelir 1.
- Antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından zengindir 1.
Ancak, hem arpa hem de buğday gluten içerir, bu nedenle çölyak hastalığı veya gluten intoleransı olan kişilerin bu tahıllardan kaçınması gerekir 14.
Buğdayın da bazı faydaları vardır:
Buğdayın mı yoksa arpanın mı daha faydalı olduğu, bireysel sağlık durumuna ve beslenme ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: