Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
UHT (Ultra High Temperature) pastörizasyon, çiğ sütün bozulmasına neden olan tüm mikroorganizmaları ve sporlarını yok etmek amacıyla uygulanan bir ısıl işlemdir 23. Bu işlem, en az 135°C'de 1 saniyede gerçekleştirilir 23.
UHT pastörizasyonun temel aşamaları:
- Ön ısıtma 2. Sıcaklık 5°C'den 90°C'ye çıkar ve sıcak süt ile soğuk süt karıştırılır 2.
- Sterilizasyon sıcaklığında bekletme 2. Süt, direkt veya indirekt ısıtma sistemleriyle sterilizasyon sıcaklığına ulaştırılır 23.
- Son soğutma 2. Sütün sıcaklığı 80°C'ye düşürülür 3.
- Aseptik paketleme 2.
UHT teknolojisi, sütün besin değerlerinin kaybını azaltırken, uzun süre koruyuculuk sağlayacak herhangi bir koruyucu madde kullanma gerekliliğini ortadan kaldırır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: