Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
UHT (Ultra Yüksek Sıcaklık) pastörizasyonu şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Ön Isıtma: Süt, 70-80 derece sıcaklığa kadar normal plakalı ısı değiştiricileri aracılığıyla çıkarılır 1.
- Yüksek Sıcaklık Uygulaması: UHT sıcaklığı olan 140-150 derece santigrat, doymuş buhar püskürtülmesiyle sütün içine verilir 12. Bu işlem yaklaşık bir saniye sürer.
- ** Ani Soğutma**: Yüksek sıcaklıktaki süt-buhar-su karışımı, düşük basınçtaki bir odaya püskürtülür ve saniyenin onda biri kadar sürede ani buharlaşma yöntemiyle soğutulur 1.
- Ambalajlama: Sterilize edilen süt, aseptik (mikroorganizmalardan arındırılmış) ambalajlara doldurulur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: