Buradasın
Süt üreticileri neden çiğ sütü satamıyor?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt üreticilerinin çiğ sütü satamamasının birkaç nedeni vardır:
- Yasal düzenlemeler: Çiğ süt satışı, yalnızca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden izin alan hayvancılık işletmelerinde yapılabilir 12.
- Hijyen ve kalite kriterleri: Sütün sağıldıktan sonra 4 derecenin altında soğutulması ve 24 saat içinde satılması gerekir 12. Ayrıca, farklı hayvan türlerine ait sütler karıştırılamaz ve herhangi bir işlem yapılamaz 2.
- Pazarlama zorlukları: Büyük süt çiftlikleri ile yapılan sözleşmeler, küçük üreticilerin pazar payını azaltabilir 3.
- Ekonomik zorluklar: Çiğ süt fiyatlarının düşmesi, üreticilerin gelirlerini azaltabilir ve sütlerini satamamalarına yol açabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: