Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Blondie tatlısı, beyaz çikolata, ahududu ve fındık gibi malzemelerle yapılan, çikolatalı keke benzeyen ancak kakao yerine vanilya kullanılan bir tatlıdır 1.
Blondie tatlısının bazı malzemeleri:
- 220 gr tuzsuz tereyağı 1;
- 250 gr esmer şeker 1;
- 100 gr beyaz şeker 1;
- 2 yumurta ve 1 yumurta sarısı 1;
- 2 çay kaşığı vanilya özütü veya 10 gr şekerli vanilin 1;
- 285 gr un 1;
- 2 çay kaşığı mısır nişastası 1;
- ½ çay kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 115 gr beyaz çikolata 1;
- 130 gr fındık 1;
- 60 gr ahududu 1.
Hazırlanışı:
- Fırını 180 derecede ısıtın 1.
- Eritilmiş tereyağı ve şekeri geniş bir kapta karıştırın 1.
- Yumurta, yumurta sarısı ve vanilya özü ekleyip karıştırın 1.
- Un, mısır nişastası, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın 1.
- Beyaz çikolata, ahududu ve fındığı ekleyip spatula ile dağıtın 1.
- Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayarak 25 dakika pişirin 1.
- Kesmeden önce biraz soğumaya bırakın 1.
Blondie tatlısı, farklı aromalarla zenginleştirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: