Terbiyeli Tavuk Haşlama Çorbası Tarifi: Malzemeler: 5-7 adet tavuk baget; 3 adet patates; 4 adet havuç; 1 adet kuru soğan; 2 diş sarımsak; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 5 su bardağı su; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1/2 çay kaşığı zerdeçal; 1 tutam maydanoz; 1/2 yemek kaşığı un; 1 su bardağı su; 1/2 adet limonun suyu. Hazırlanışı: 1. Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve ısıtın. 2. Derileri alınmış, yıkanmış bagetleri birkaç dakika arkalı önlü mühürleyip başka bir tabağa alın. 3. Dört havucun üç tanesini yuvarlak doğrayın, birini rendeleyin. 4. Patatesleri, soğan ve sarımsakları doğrayın. 5. Yağlı tencereye soğan, sarımsak, rendelenmiş bir havucu ekleyip soteleyin. 6. Üzerine mühürlenmiş tavukları, patates, havuçları ekleyin. 7. Suyunu, tuzunu, karabiber ve zerdeçalı ilave edin, karıştırın. 8. Tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika pişirin. 9. Bir kaseye un, limon suyu ve su ekleyin, karıştırın. 10. Tencereye bu terbiyeyi ekleyin ve on dakika daha pişirin. 11. Hazır olan haşlamaya maydanoz gezdirin, biraz dinlendirip servis edin. Tavuk Haşlama Tarifi: Malzemeler: 10 adet tavuk baget; 5-6 adet orta boy patates; 3 adet havuç; 1 adet soğan; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; Yarım demet maydanoz; Tuz, karabiber, pul biber; 7 bardak su. Hazırlanışı: 1. Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün, havuçların kabuğunu soyup iki parmak genişliğinde doğrayın, soğanı küçük küçük doğrayın. 2