Buradasın
Kalamar en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalamar en güzel şekilde şu yöntemlerle pişirilebilir:
- Tavada kalamar 12. Marine edilen kalamar, una bulandıktan sonra kızgın yağda 2-3 dakika kızartılır 125.
- Izgara kalamar 1. Marine edilen kalamar, ızgara telinde 7-8 dakika pişirilir 1.
- Tüp kalamar 14. Halka şeklinde doğranan kalamar, karbonat, limon suyu ve şeker karışımıyla marine edilir, ardından soda eklenerek dinlendirilir 14. Sonrasında derin tavada bol yağda kızartılır 14.
Kalamar pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Marine 14. Kalamar, marine sosuyla yumuşatılmalıdır 14.
- Pişirme süresi 15. Kalamar, 3 dakikadan fazla kızartılmamalıdır; aksi takdirde lastik gibi olur 15.
- Yağ miktarı 14. Bol yağ kullanılmalıdır; az yağ kalamarının pişmemesine neden olabilir 14.
- Izgara teli 1. Izgara telinin kokusuz olması gerekir; aksi takdirde ızgara kokusu kalamara geçebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: