Buradasın
Kalamar en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalamarın en güzel şekilde pişirilmesi için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır:
- Kızartma: Derin yağda 180 derece sıcaklıkta kalamar halkalarını altın sarısı rengi alana kadar kızartmak 1.
- Izgara: Marine edilmiş kalamarları ızgarada her iki tarafını yaklaşık 3-4 dakika pişirmek 1.
- Fırında Pişirme: Kalamarı fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı ve baharatlar ekleyerek 200 derecede 15-20 dakika pişirmek 1.
Ayrıca, kalamarı yumuşatmak için marine etme aşamasında tuz, karbonat, toz şeker ve maden suyu karışımı da kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: