Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk Haşlama Çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü (derili, çiğ) 1
- 1 adet tavuk baget (derili) 1
- 2 adet kuru soğan 1
- 2 çorba kaşığı buğday unu 1
- 3 diş sarımsak 1
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 5 su bardağı su (200 ml lik) 1
Yapılışı:
- Tavuk butunu derisinden ayırıp, göğüs ve 2 soğan ile birlikte haşlayın 1.
- Haşlanmış etleri suyun içinden alıp küçük küçük doğrayın 1.
- 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir tencereye alın ve unu 5 dakika kavurun 1.
- Tavuğu haşladığınız tavuk suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin ve suyu azar azar unun üzerine ekleyin 1.
- Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin 1.
- Çorbaya tuzunu ekleyerek 10 dakika pişirin 1.
- Servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin 1.
Alternatif olarak, şehriyeli tavuk haşlama çorbası tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Tavukları bir tencerede haşlayın ve süzün 2.
- Süzdüğünüz tavuk suyunu kenara ayırın 2.
- Tavuk suyu ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın 2.
- Haşlanmış tavukları didikleyin 2.
- Arpa şehriye, tuz ve didiklenmiş tavukları tencereye ekleyip kaynamaya bırakın 2.
- Bir kasede terbiye için olan tüm malzemeleri karıştırın 2.
- Çorbadan aldığınız 1 kepçe suyla terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin 2.
- Bir taşım daha kaynatarak pişirdikten sonra altını kapatın 2.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: