Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Terbiyeli Tavuk Haşlama Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 5-7 adet tavuk baget 1;
- 3 adet patates 1;
- 4 adet havuç 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 5 su bardağı su 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1;
- 1 tutam maydanoz 1;
- 1/2 yemek kaşığı un 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1/2 adet limonun suyu 1.
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve ısıtın 1.
- Derileri alınmış, yıkanmış bagetleri birkaç dakika arkalı önlü mühürleyip başka bir tabağa alın 1.
- Dört havucun üç tanesini yuvarlak doğrayın, birini rendeleyin 1.
- Patatesleri, soğan ve sarımsakları doğrayın 1.
- Yağlı tencereye soğan, sarımsak, rendelenmiş bir havucu ekleyip soteleyin 1.
- Üzerine mühürlenmiş tavukları, patates, havuçları ekleyin 1.
- Suyunu, tuzunu, karabiber ve zerdeçalı ilave edin, karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika pişirin 1.
- Bir kaseye un, limon suyu ve su ekleyin, karıştırın 1.
- Tencereye bu terbiyeyi ekleyin ve on dakika daha pişirin 1.
- Hazır olan haşlamaya maydanoz gezdirin, biraz dinlendirip servis edin 1.
Tavuk Haşlama Tarifi:
Malzemeler:
- 10 adet tavuk baget 2;
- 5-6 adet orta boy patates 2;
- 3 adet havuç 2;
- 1 adet soğan 2;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- Yarım demet maydanoz 2;
- Tuz, karabiber, pul biber 2;
- 7 bardak su 2.
Hazırlanışı:
- Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün, havuçların kabuğunu soyup iki parmak genişliğinde doğrayın, soğanı küçük küçük doğrayın 2. 2
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: