Ev tipi tantuni sacda yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gram orta yağlı kıyma - 3 orta boy domates - 4 orta boy soğan - 3 tane yeşil biber - Tuz, biber, arzuya göre kekik - 1 demet maydanoz - Limon suyu - Yarım bardak ay çiçek yağı - Hamurun malzemesi için: 1 kilo un, yarım bayat ekmek, tuz, su Yapılışı: 1. Kıymayı tencereye koyun ve üstüne 1,5 su bardağı su ekleyerek haşlayın. 2. Soğanları ince ince doğrayın ve kıymaya katıp beraber karıştırarak pişirin. 3. Sıvı yağı, yeşil biberi, tuzu, baharatları da ilave edin ve karıştırın. 4. Ocak üstü sacın içine döküp az daha kavurun ve sacın ortasını açın. 5. Sacın ortası boşken domatesleri ufak ufak doğrayın ve tuzunu da koyarak bir kapak kapatın. 6. Diğer tarafta hamuru yoğurun (yumuşak olsun). 7. Her bir yufkayı alıp sacdaki domatesleri ve kıymadan içine koyup dürüm yapın. 8. Soğanları da piyaz yapıp dürümün içine sararak ayranla beraber servis yapın. Ayrıca, orijinal Mersin tantuni tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. 2. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın. 3. Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. 4. Eti sacın bir köşesine alın ve tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun. 5. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin ve kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın. 6. Garnitür için maydanozu temizleyip kıyın, domatesi soyup küp küp doğrayın ve soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. 7. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın. 8. Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin ve garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca