Ev tipi tantuni sacda yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr tavuk göğsü; 2 orta boy soğan; 2 orta boy domates; 1 adet büyük kırmızı biber; 1 yemek kaşığı tereyağı; yarım su bardağı sıvı yağ; 2 kere yarım çay bardağı soğuk su; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 2 çay kaşığı kekik; tuz. Yapılışı: 1. Biber ve soğan kuş gözü büyüklüğünde doğranır. 2. Tavuk, fındık büyüklüğünde küp küp doğranır. 3. Saca sıvı yağ konur ve tavuklar kavrulmaya başlanır. 4. Suyunu salana kadar kavrulur, suyunu salınca kapağı kapatılır ve altı kısılır. 5. Suyunu çekince tekrar yarım çay bardağı soğuk su eklenir. 6. Doğranmış kırmızı biber eklenir, biberler hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir. 7. Soğan da ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. 8. 2. kez yarım çay bardağı soğuk su eklenir ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 9. Suyunu çektikten sonra kekik hariç baharatlar ve tuz ilave edilir. 10. Domatesler ilave edilir, domatesler tamamen erimeyecek, biraz diri kalacak şekilde pişirilir. 11. Domates suyunu çektikten sonra kekik ilave edilir, 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenir ve harlı ateşte 3-5 dk. kavrulur. Tantuni, ekmek arası veya lavaşla birlikte, soğan ve marul, turşu ile dürüm veya ekmek arası olarak servis edilebilir. Tantuni yaparken ara ara sacın üzerine su dökmek, sacın çok ısınmasını önler ve ekmeğin daha kolay nemlenmesini sağlar. Ayrıca, tantuni yapımında pamuk yağı kullanılması önerilir.