Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır Tantuni'nin farkı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak tantuni çeşitleri arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Et Türü: Mersin tantunisinde dana etinin kaburga kısmı kullanılırken, Diyarbakır tantunisinde hangi et türünün kullanıldığı belirtilmemiştir 24.
- Pişirme Yöntemi: Tantuni, genellikle ortası çukur bir tavada veya sac üzerinde pişirilir 34.
- Kullanılan Yağ: Mersin tantunisinde pamuk yağı kullanılırken, Diyarbakır tantunisinde kullanılan yağ türü hakkında bilgi bulunmamaktadır 24.
- Servis Şekli: Tantuni, lavaş veya pide içinde, yanında turşu ve limon ile servis edilir 5.
Tantuni çeşitleri arasındaki farklar, bölgesel lezzet farklılıklarına bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: