Tatsoi pişirmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Sotelenmiş Tatsoi Tarifi: - Malzemeler: 1 demet tatsoi, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı zencefil, 1 yemek kaşığı bitkisel yağ, 1 çay kaşığı soya sosu, ½ çay kaşığı susam tohumu. - Yapılışı: Sarımsak ve zencefili orta ateşte 1-2 dakika pişirin. Tatsoiyi ekleyip buharda 2 dakika pişirin, ardından 3 dakika daha soteleyin. Servis kabına alıp soya sosu ve susam tohumu ile drizzle yapın. 2. Tatsoi Salatası Tarifi: - Malzemeler: 2 yemek kaşığı tahini, 3 çay kaşığı hafif soya sosu, 1 diş ince doğranmış sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1/4 su bardağı (60 ml) fıstık yağı, 2 yeşil soğan, 1/3 salatalık, 1 demet tatsoi, 200 g dondurulmuş edamame. - Yapılışı: Tahini, soya sosu, sarımsak ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırın. Fıstık yağını ekleyip emülsifiye olana kadar karıştırın. Gerekirse biraz su ekleyin. Yeşil kısmı ayırıp beyaz kısmı ince dilimleyin. Salatalığı da ince dilimleyin. Tatsoiyi bir platter üzerine alıp üzerine yeşil soğan, salatalık ve edamame serpin, ardından susam tohumu serpin. 3. Baharatlı Sotelenmiş Tatsoi Tarifi: - Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ çay kaşığı kimyon tohumu, 1 çay kaşığı ince doğranmış taze zencefil, 1 küçük diş sarımsak, 1 Serrano biberi, 1 orta boy arpacık soğanı, 4-6 küçük havuç, ½ limon, deniz tuzu. - Yapılışı: Yağı bir wok'ta orta-yüksek ateşte ısıtın. Kimyonu ekleyip 30 saniye veya karamelize olana kadar pişirin. Zencefil, sarımsak ve Serrano biberini ekleyin, sarımsak renk değiştirmeye başlayana kadar pişirin. Arpacık soğanını ekleyip 2-3 dakika pişirin. Havucu ekleyip tuz serpin, yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Limon kabuğunu ve limon suyunun yarısını ekleyin. Su ekleyip buhar oluşturun, kapağı kapatıp orta ateşte 1-2 dakika pişirin.