Çengelköy'de çeşitli balıklar yenebilir, özellikle mevsimine göre aşağıdaki balıklar tercih edilebilir: Ocak ayı: Barbunya, kırlangıç, öksüoğlan. Şubat ayı: Kefal ve gelincik tava olur. Mart ayı: Karagöz, iskorpit, sarıgöz, mercan, sinarit, dülger balığı haşlama olarak yenir. Nisan ayı: Kalkan balığı, oldukça yağlı bir mevsimdedir. Temmuz ayı: İzmarit, ateşbalığı (sardalye), barbunya, tekir, koruk lüferi, ispari, gupez ızgara olarak nefis olur. Ağustos ayı: Barbunya, lüfer, akya (kofananın büyüğü), kofana (lüferin büyüğü) en lezzetli halindedir. Ayrıca, Çengelköy'deki balık restoranlarında taze balık ve deniz ürünleri de bulunabilir.