Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çengelköy'de çeşitli balıklar yenebilir, özellikle mevsimine göre aşağıdaki balıklar tercih edilebilir:
- Ocak ayı: Barbunya, kırlangıç, öksüoğlan 1.
- Şubat ayı: Kefal ve gelincik tava olur 1.
- Mart ayı: Karagöz, iskorpit, sarıgöz, mercan, sinarit, dülger balığı haşlama olarak yenir 1.
- Nisan ayı: Kalkan balığı, oldukça yağlı bir mevsimdedir 1.
- Temmuz ayı: İzmarit, ateşbalığı (sardalye), barbunya, tekir, koruk lüferi, ispari, gupez ızgara olarak nefis olur 1.
- Ağustos ayı: Barbunya, lüfer, akya (kofananın büyüğü), kofana (lüferin büyüğü) en lezzetli halindedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: