Adisyon, restoran, kafe ve benzeri hizmet sektörü işletmelerinde sunulan ürün ve hizmetlerin detayını belirtmek amacıyla kullanılan bir belge veya sistemdir. Adisyonda genellikle aşağıdaki bilgiler yer alır: ürün adı; birim fiyatı; adedi; toplam fiyat; müşteri bilgileri. Adisyon, işletmecilere ve çalışanlara, her müşteri tarafından talep edilen ürünleri ve bu ürünlerin toplam fiyatını göstermenin yanı sıra, siparişlerin doğru bir şekilde hazırlanması ve sunulmasını sağlamak açısından da büyük öneme sahiptir. Ayrıca, adisyon satış analizleri ve stok takibi gibi işletme yönetimi için kritik bir veri kaynağı olarak da kullanılmaktadır. Adisyonun üzerinde yer alması gereken tarih ve saat bilgileri, hizmetin ne zaman gerçekleştiğini belirlemek için büyük önem taşır. Adisyon, aynı zamanda masaya servis yapan işletmelerde müşterinin ödeme yapması için müşteriye ibraz edilen hesap dökümü anlamında da kullanılmaktadır.