Siyez ekmeğinin pişme süresi, kullanılan tarife ve fırının özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yemek.com'da yer alan siyez ekmeği tarifinde ekmek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirilir. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan siyez unlu tahıllı ekmek tarifinde ekmek, 240 derece fırında ilk yarım saat alt katta, ikinci yarım saat orta katta olmak üzere toplam 1 saat pişirilir. Siyezevi.com.tr'de yer alan ekşi mayalı siyez ekmeği tarifinde ekmek, 220 derece fırında 35-50 dakika arasında pişirilir. Ayrıca, organikannem.com'da yer alan siyez buğdaylı ekmek tarifinde, ekmeğin Tefal ekmek yapma makinesinde tam buğdaylı ekmek programı seçilerek pişirilmesi gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle, en doğru pişirme süresini belirlemek için kullanılan tarifin takip edilmesi önerilir.