Pita ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 paket instant maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1/2 su bardağı ılık su; 1/2 su bardağı yoğurt; 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı; 6 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Maya karışımı: Derin bir kabın içine ılık sütü alın, üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 2. Hamuru yoğurma: Mayalanan karışıma yoğurt, zeytinyağı, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 3. Mayalanma: Hamuru yağlanmış bir kabın içine alıp, üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat mayalandırın. 4. Pideleri şekillendirme: Mayalanan hamuru hafifçe unlayıp bezelere ayırın. 5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, taş fırın veya sac üzerinde yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Püf noktaları: Ortam sıcaklığı, hamurun mayalanması için önemlidir. Un miktarını, markasına göre ayarlayabilirsiniz. Pitaları çok uzun süre pişirmeyin, içleri pişmeden yanabilir.