Fırında kajun baharatlı sebze yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; 1 tepeleme tatlı kaşığı kajun baharatı; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra istediğiniz kalınlıkta doğrayın. 2. Bir kapta zeytinyağı, kajun baharatı ve tuzu karıştırın. 3. Doğradığınız patatesleri bu karışıma iyice bulayın, tüm yüzeylerinin baharatlı karışımla kaplandığından emin olun. 4. Hazırladığınız patatesleri fırın tepsisine tek sıra halinde yayın. 5. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, patatesler kızarana ve yumuşayana kadar pişirin. 6. Pişirme işlemi sırasında arada bir kontrol ederek patateslerin yanmasını önleyin. 7. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Ayrıca, sebzeli tavuk sarma ile birlikte kajun baharatlı fırın patates yapmak için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: 1 tavuk göğsü (fileto); 1 küçük kabak; 1 havuç; 1 kapya biber; 1 çarliston biber; 3 minik patates. Baharat olarak: kajun baharatı, kekik, paprika, tuz. Yapılışı: 1. Tavuğu kekik, paprika, tuz, çok az kajun baharatı ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile marine edin. 2. Diğer yandan sebzeleri julyen şeklinde doğrayın. 3. Tavuklar marine olduktan sonra içlerine sebzeleri dizip sarın. 4. Tavuklar hazır olunca patatesleri elma dilim şeklinde kesin. 5. Kalan sebzeleri az zeytinyağı ile bir tavada soteleyin