Pizza pişirme süresi, dozajlama ve pişirme koşullarına bağlı olarak değişen karmaşık bir denklemle hesaplanabilir. 2018 yılında, Ulusal Araştırma Konseyi'nden bir grup fizikçi, odun tabanlı (tuğla) ve modern metal (elektrik) olmak üzere iki farklı fırında pizza pişirme yöntemlerini analiz edip karşılaştırmıştır. Pizza pişirme süresini hesaplamak için kullanılan denklemde yer alan bazı değişkenler: a₁ — Isı transferinin termal radyasyon kısmı; a₂ — Isı transferinin iletim kısmı; a₃ — Hamurun sıcaklığını yükseltmek ve suyu buharlaştırmak için gereken ısı miktarını ifade eder. Bu denklem, yalnızca birkaç temel termodinamik prensibe dayanır ve doğru sonuçlar verdiği kanıtlanmıştır. Ayrıca, pizza hesaplayıcıları kullanarak da pişirme süresi hesaplanabilir.