Kırmızı soslu pirinç kreması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir: Malzemeler: 1,5 çay bardağı baldo pirinç; 1 litre süt; 2,5 yemek kaşığı pirinç unu; 1 su bardağı toz şeker; 200 ml krema; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü; Konserve kırmızı erik taneleri ve suyu; 2 yemek kaşığı buğday nişastası; Yarım su bardağı şeker. Yapılışı: 1. Baldo pirinci bol suyla yıkayıp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. 3. Pirinç ununu az suyla inceltin ve tencereye yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Pirinçler tamamen yumuşadığında vanilya özütü, krema ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 5. Tencereyi ocaktan alıp tatlıyı kaselere paylaştırın. 6. Erikli sos için kırmızı erik taneleri ile suyunu ayırın, buğday nişastasını, suyu ve erik suyunu karıştırıp kısık ateşte pişirin. 7. Yarım su bardağı şeker ekleyip tencereyi ocaktan alın ve tatlının üzerine gezdirin. 8. Komposto erik taneleriyle süsleyip servis yapın.