Milföylü salata yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Milföy Üzerinde Domates Salatası Tarifi: Malzemeler: 4 milföy hamuru, 15 kırmızı kiraz domates, 15 sarı kiraz domates, 3 dal fesleğen, 3 dal reyhan, rendelenmiş eski kaşar peyniri, lor peyniri, zeytinyağı, limon suyu, tuz, taze çekilmiş karabiber. Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını çatalla delin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. 2. Domatesleri ve yeşillikleri yıkayıp suyunu süzün. 3. Domatesleri bir kaseye alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip harmanlayın. 4. Kızarmış milföylerin üzerine domates salatasını paylaştırın. 5. Servis yapın. 2. Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi: Malzemeler: 6 kare milföy hamuru, 1,5 su bardağı lor peyniri, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 avuç doğranmış maydanoz, 1 avuç doğranmış dereotu, 5 yemek kaşığı nar tanesi, 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin (süslemek için). Yapılışı: 1. Muffin kalıplarının tersini sıvı yağ ile yağlayın. 2. Milföy hamurları piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp sunum tepsinize yerleştirin. 3. Ayrı bir kasede lor peyniri, dövülmüş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nar tanelerini güzelce karıştırın. 4. Hazırlamış olduğunuz lor peynirli salatayı pişmiş ve soğumuş olan milföy kaselerinin içine paylaştırın. 5. Salatanın üzerini zeytin dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.