• Buradasın

    Milföy

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Volovan hangi hamurdan yapılır?

    Volovan, milföy hamuru kullanılarak yapılır.

    Milföyden kruvasan nasıl yapılır?

    Milföyden kruvasan yapmak için gerekli malzemeler: 6 milföy hamuru; 3 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması; Üzeri için 3 yemek kaşığı file badem; 1 yumurta sarısı; Pudra şekeri. Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin. 2. Unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafif inceltin ve kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak üzerlerine çikolatalı fındık kreması yayın. 3. Sivri köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kenarlarını içe doğru kıvırarak ay şekli verin. 4. Hazırladığınız kruvasanları kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 5. Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın. Alternatif bir tarif: 8 adet milföy hamurunu tezgaha serin. Milföy hamurlarının üzerine çikolata ilave edip, rulo şeklinde sararak, katlanan tarafı alt tarafta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Dizmiş olduğunuz milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Pişmiş olan çikolatalı kruvasanları servis tabağına alıp, üstüne pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

    Milföylü salata nasıl yapılır?

    Milföylü salata yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Milföy Üzerinde Domates Salatası Tarifi: Malzemeler: 4 milföy hamuru, 15 kırmızı kiraz domates, 15 sarı kiraz domates, 3 dal fesleğen, 3 dal reyhan, rendelenmiş eski kaşar peyniri, lor peyniri, zeytinyağı, limon suyu, tuz, taze çekilmiş karabiber. Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını çatalla delin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. 2. Domatesleri ve yeşillikleri yıkayıp suyunu süzün. 3. Domatesleri bir kaseye alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip harmanlayın. 4. Kızarmış milföylerin üzerine domates salatasını paylaştırın. 5. Servis yapın. 2. Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi: Malzemeler: 6 kare milföy hamuru, 1,5 su bardağı lor peyniri, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 avuç doğranmış maydanoz, 1 avuç doğranmış dereotu, 5 yemek kaşığı nar tanesi, 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin (süslemek için). Yapılışı: 1. Muffin kalıplarının tersini sıvı yağ ile yağlayın. 2. Milföy hamurları piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp sunum tepsinize yerleştirin. 3. Ayrı bir kasede lor peyniri, dövülmüş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nar tanelerini güzelce karıştırın. 4. Hazırlamış olduğunuz lor peynirli salatayı pişmiş ve soğumuş olan milföy kaselerinin içine paylaştırın. 5. Salatanın üzerini zeytin dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

    Dondurulmuş milföy kaç gün dayanır?

    Dondurulmuş milföy hamuru, üretim tarihinden itibaren -18 °C dondurucuda 1 yıl dayanabilir.

    Milföyden pratik ne yapabilirim?

    Milföy hamurundan pratik olarak şu tarifleri yapabilirsiniz: 1. 3 Malzemeli Milföy Tatlısı: Milföy hamurunu ortadan ikiye kesip içine çikolata veya reçel sürüp fırında pişirerek pudra şekeri serpebilirsiniz. 2. Volovan: İç harcını kabak, mantar, tavuk ve yeşil zeytin ile doldurarak fırında pişirebilirsiniz. 3. Peynirli Mini Milföy: İç harcını beyaz peynir ve maydanoz ile doldurup fırında kızartabilirsiniz. 4. Mantarlı Milföy: Milföy hamurunun içine doğranmış mantar ve kaşar peyniri koyup fırında pişirebilirsiniz. 5. Somonlu Milföy Kanepe: Milföy hamurlarını yuvarlak halkalar halinde kesip üzerine labne peynir ve somon füme koyarak servis edebilirsiniz.