Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföylü salata yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Milföy Üzerinde Domates Salatası Tarifi 1:
- Malzemeler: 4 milföy hamuru, 15 kırmızı kiraz domates, 15 sarı kiraz domates, 3 dal fesleğen, 3 dal reyhan, rendelenmiş eski kaşar peyniri, lor peyniri, zeytinyağı, limon suyu, tuz, taze çekilmiş karabiber 1.
- Yapılışı:
- Milföy hamurlarını çatalla delin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
- Domatesleri ve yeşillikleri yıkayıp suyunu süzün 1. Domatesleri ikiye kesip yeşillikleri yaprak yaprak ayırın 1.
- Domatesleri bir kaseye alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip harmanlayın 1.
- Kızarmış milföylerin üzerine domates salatasını paylaştırın 1. Reyhan ve fesleğen yapraklarına, ufalanmış lor peyniri ile rendelenmiş eski kaşar peyniri ilave edip karabiber serpin 1.
- Servis yapın 1.
- Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası Tarifi 2:
- Malzemeler: 6 kare milföy hamuru, 1,5 su bardağı lor peyniri, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 avuç doğranmış maydanoz, 1 avuç doğranmış dereotu, 5 yemek kaşığı nar tanesi, 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin (süslemek için) 2.
- Yapılışı:
- Muffin kalıplarının tersini sıvı yağ ile yağlayın 2. Kare şeklindeki milföy hamurlarını yağladığınız yüzeye kase şeklini vererek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin 2.
- Milföy hamurları piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp sunum tepsinize yerleştirin 2.
- Ayrı bir kasede lor peyniri, dövülmüş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nar tanelerini güzelce karıştırın 2.
- Hazırlamış olduğunuz lor peynirli salatayı pişmiş ve soğumuş olan milföy kaselerinin içine paylaştırın 2.
- Salatanın üzerini zeytin dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: