En güzel incir tatlısı için iki farklı tarif önerisi: 1. Kuru İncir Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 18 adet kuru incir, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 9 adet bütün ceviz. - Yapılışı: 1. İncirleri sıcak su dolu bir kaba alıp 15 dakika yumuşamaları için bekletin. 2. Yumuşamış incirlerin saplarını kesin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra bir tencereye dizin. 3. Ortalarına yarım cevizleri oturtun, üstüne toz şekeri gezdirin ve suyu ilave edin. 4. Tencerenin kapağını açıp ocağın altını açın ve pişmeye bırakın. 5. İncirleri bir servis tabağına alın, üstüne eritilmiş tereyağını gezdirin ve kaymak ya da antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. 2. Sütlü İncir Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 10 adet kuru incir, 1 litre süt, yarım su bardağı buğday nişastası, 3/4 su bardağı toz şeker, 75 gram tereyağı. - Yapılışı: 1. Sos tenceresini ocağa alın ve içine su ilave edip kaynatın. 2. Kaynayan suyun içine küp doğradığınız kuru incirleri ilave edin ve kaynamaya bırakın. 3. Ayrı bir tencerenin içine süt, buğday nişastası ve toz şekeri koyup bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. 4. Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin. 5. Kıvam alan muhallebinin içine tereyağını ilave edin ve karıştırın. 6. İncirler yumuşayınca suyunu süzün ve hazır olan muhallebinin içine alıp karıştırın. 7. Pişirdiğiniz muhallebiyi kaselere pay edin ve önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun. 8. Soğuk olarak servis edin.