Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kuru incir olarak aşağıdaki çeşitler öne çıkmaktadır:
- Dağ İnciri: Aydın'ın dağlık bölgelerinde yetişen, kimyasal gübre ve ilaç kullanılmayan, yüksek kalitede bir incir çeşididir 34.
- Sarılop İnciri: Kurutmaya en uygun incir çeşitlerinden biridir, küçük çekirdekli, düşük nem oranına sahip ve kabukları incedir 15.
- Sarı Zeybek İnciri: Koyu pembe ve yuvarlak yapılı meyveleri olan, kolay soyulabilen bir incir çeşididir 1.
- Bardacık İnciri: İzmir ve çevresinde yetişen, soğuğa dayanıklı, çok tatlı ve kolay soyulabilen bir incir türüdür 1.
Ayrıca, organik sertifikalı ve peroksit işlemi yapılmamış incirler de tercih edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: