Banvit kök kanat pişirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. 3 Renkli Kanat Tarifi: - Malzemeler: 1 paket Banvit Piliç Kanat, hardallı karışım için 1 tatlı kaşığı hardal, 2 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı köri, 1 dal dereotu, bir tutam tuz; acılı karışım için 1 tatlı kaşığı ketçap, yarım çay kaşığı acı pul biber, 1 çay kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı yoğurt, bir tutam tuz; köz biberli karışım için 1 adet közlenmiş kapya biber, püre halinde, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 1 yemek kaşığı yoğurt, birer tutam tuz ve kimyon. - Yapılışı: Her üç karışımı ayrı kaplarda karıştırıp Banvit Piliç Kanatlara bulayın. Üzerlerini örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz soslu kanatları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 2. Fırın Kök Kanat Tarifi: - Malzemeler: 6 parça Bolca Hindi Kök Kanat, 2 adet büyük boy patates, 1 adet havuç, 1 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı soğan suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı sarımsak tozu, yarım çay kaşığı köri, yarım çay kaşığı zencefil tozu. - Yapılışı: Patatesleri ve soğanları elma dilimi şeklinde dilimleyin, havuçları küçük parçalar halinde doğrayın. Sosu için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve sebzelerle hindi kanatlara iyice yedirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 1 saat üzeri kapalı, yarım saat üzeri açık kalacak şekilde pişirip servis edin.