Mangal sosu, fırında tavuk veya kanat gibi et yemeklerinde kullanılmak üzere hazırlanabilir. İşte bu sosun fırında kullanımı için genel bir tarif: Malzemeler: - 5 yemek kaşığı yoğurt; - yarım çay bardağı zeytinyağı; - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber; - 1 tatlı kaşığı kekik; - 1 çay kaşığı karabiber; - 1 tatlı kaşığı tuz; - 2 diş sarımsak. Hazırlanışı: 1. Kullanılacak tavuk kanatları ambalajdan çıkartılır ve bir kenara alınır. 2. Bir karıştırma kabına yoğurt, zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz ve sarımsak alınır. 3. Tüm malzemeler çırpma teli ile iyice karıştırılır. 4. Tavuk kanatları sosun içine alınır ve el ile hepsi sosa bulanır. 5. Fırın tepsisi alınır ve soslanan tavuk kanatları tepsiye sıralanır. 6. Karıştırma kabında kalan sos, fırça yardımı ile kanatların üzerine sürülür. 7. Tavuk kanatları 175°C fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakılır. Bu tarifte verilen ölçüler, 1 kg tavuk kanadı için geçerlidir.