Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangal sosu, fırında şu şekilde kullanılabilir:
- Tavuk için: Mangal sosuyla marine edilen tavuklar, fırında mangal lezzetinde pişirilebilir 1. Bunun için, soslu tavuklar fırına atılır 1.
- Genel kullanım: Sos, etlerin üzerine sürülerek de fırına verilebilir 3.
Mangal sosunun fırında kullanımı için, sosun tarifinde fırında pişirmeye uygun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
Örnek bir mangal sosu tarifi:
- Malzemeler: 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 diş sarımsak, 1 adet minik soğan (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 dolu tatlı kaşığı kekik, 1 dolu tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 fiske kimyon 1.
- Hazırlanışı: Sarımsak rendelenir, üzerine sıvı yağ, salça ve yoğurt eklenip çırpılır. Baharatlar ilave edilir ve etler eklenerek harmanlanır 1. Üzeri streç ya da kapak ile kapatılıp, dolapta en az 2-3 saat dinlendirilir 1.
Fırında pişirme süresi ve sıcaklığı, kullanılan tarife ve fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: