Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangal sosu, fırında tavuk veya kanat gibi et yemeklerinde kullanılmak üzere hazırlanabilir 24. İşte bu sosun fırında kullanımı için genel bir tarif:
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı yoğurt 2;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2;
- 1 tatlı kaşığı kekik 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 2 diş sarımsak 2.
Hazırlanışı:
- Kullanılacak tavuk kanatları ambalajdan çıkartılır ve bir kenara alınır 2.
- Bir karıştırma kabına yoğurt, zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz ve sarımsak alınır 2.
- Tüm malzemeler çırpma teli ile iyice karıştırılır 2.
- Tavuk kanatları sosun içine alınır ve el ile hepsi sosa bulanır 2.
- Fırın tepsisi alınır ve soslanan tavuk kanatları tepsiye sıralanır 2.
- Karıştırma kabında kalan sos, fırça yardımı ile kanatların üzerine sürülür 2.
- Tavuk kanatları 175°C fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: