Kübra Pelvan'ın ekler tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - Hamur için: 100 g Milkten Tereyağı, 1 su bardağı su, 1 su bardağı Yeğenler Un, 1 çimdik Samire Tuz, 1 tatlı kaşığı Petek Şeker, 1 paket Dorbi Vanilya, 3 adet Yumurta. - Krema için: 3 su bardağı Birşah Süt, 2,5 yemek kaşığı Mısır Nişastası, 1 yemek kaşığı Yeğenler Un, 1 adet Yumurta Sarısı, 1 paket Dorbi Vanilin, 6 yemek kaşığı dolusu Petek Toz Şeker, Yarım paket Sıvı Krema. Yapılış: 1. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı 160-200 g kullanın. 2. Sıvı krema hariç tüm malzemeyi bir kap içinde çırpın. 3. Süzerek tencereye aktarın ve ocakta devamlı karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayın. 4. Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine streç film yapıştırın ve soğumaya bırakın. 5. Soğuyan kremaya, yarım paket sıvı kremayı ekleyip hızlıca çırpın. 6. Sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldırın. 7. Hamuru için tencereye yağı, suyu, şeker, tuz ve vanilini koyup hafif kaynatın. 8. Ocağı kısıp unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. 9. Ocaktan alıp çırpma kabına aktarın ve hızlıca çırparak elimizi yakmayacak kadar soğuduğundan emin olunca tek tek yumurtaları ekleyip çırpın. 10. Hazırlanan hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkın. 11. 150 derece ısıtılmış fırında hiç kapağını açmadan pişirin. 12. Soğuyan eklerleri bıçak ile kesip içlerini krema ile doldurun. 13. Üzerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp buzdolabında dinlendirin.