Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kübra Pelvan'ın ekler tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- Hamur için: 100 g Milkten Tereyağı, 1 su bardağı su, 1 su bardağı Yeğenler Un, 1 çimdik Samire Tuz, 1 tatlı kaşığı Petek Şeker, 1 paket Dorbi Vanilya, 3 adet Yumurta 1.
- Krema için: 3 su bardağı Birşah Süt, 2,5 yemek kaşığı Mısır Nişastası, 1 yemek kaşığı Yeğenler Un, 1 adet Yumurta Sarısı, 1 paket Dorbi Vanilin, 6 yemek kaşığı dolusu Petek Toz Şeker, Yarım paket Sıvı Krema 1.
Yapılış:
- Benmari usulü eritilmiş çikolatayı 160-200 g kullanın 1.
- Sıvı krema hariç tüm malzemeyi bir kap içinde çırpın 1.
- Süzerek tencereye aktarın ve ocakta devamlı karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayın 1.
- Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine streç film yapıştırın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan kremaya, yarım paket sıvı kremayı ekleyip hızlıca çırpın 1.
- Sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldırın 1.
- Hamuru için tencereye yağı, suyu, şeker, tuz ve vanilini koyup hafif kaynatın 2.
- Ocağı kısıp unu ekleyin ve hızlıca karıştırın 2. Hamur toplanınca devamlı karıştırarak 4 dakika kadar pişirin 2.
- Ocaktan alıp çırpma kabına aktarın ve hızlıca çırparak elimizi yakmayacak kadar soğuduğundan emin olunca tek tek yumurtaları ekleyip çırpın 2.
- Hazırlanan hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkın 2.
- 150 derece ısıtılmış fırında hiç kapağını açmadan pişirin 1.
- Soğuyan eklerleri bıçak ile kesip içlerini krema ile doldurun 1.
- Üzerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp buzdolabında dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: