Ekler hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 100 gram tereyağı veya margarin; 3 adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta (küçükse 4 adet); 1 su bardağı su; 1 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı şeker; Yarım çay kaşığı tuz; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Geniş bir tencereye su, tereyağı, şeker, vanilya ve tuz alınır, tereyağı eriyene kadar kaynamaya bırakılır. 2. İçine un ilave edilir ve bir tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır. 3. Hamur, tencerenin dibine tutunca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. 4. Ilıyan hamura teker teker yumurtalar kırılır ve her biri yaklaşık 30 saniye mikserle iyice karıştırılır. 5. Homojen hale gelen hamur sıkma poşetine alınır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz aralıklı sıkılır. 6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebileceğinden pişirme işlemi kontrollü yapılmalıdır.