Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekler hamurunun soslanması için şu adımlar izlenir:
- Kremanın Hazırlanması: Süt, şeker, un ve yumurta sarısı bir tencereye konur, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır 13.
- Hamurun Şekillendirilmesi: Hamur, sıkma torbasına alınır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine belirli aralıklarla sıkılır 13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir 13.
- İç Dolgunun Eklenmesi: Pişen ekler, biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir ve içine soğuyan krema sıkılır 13.
- Çikolata Sosu: Bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir 15. Eritilmiş çikolata, eklerlerin üzerine dökülür 15.
Not: Benmari usulü, yiyeceklerin dolaylı olarak, etrafı sıcak su ile kaplı bir kapta ısıtılmasıdır 3. Çikolata sos malzemelerini ısıya dayanıklı bir kaba koyup, bu kabı içinde kaynar su bulunan başka bir kaba yerleştirmek gerekir 3. Suyun, çikolata sosun olduğu kaba girmemesine dikkat edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: