Ekler hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram un; 150 ml su; 100 gram tereyağı; 4 adet büyük boy yumurta; 1 çimdik tuz. Yapılış aşamaları: 1. Tereyağı ve suyu bir tencereye koyarak kaynamaya bırakın. 2. Kaynayan su ve tereyağının içine unu ekleyin. 3. Hamur, tencerenin kenarlarından ayrılmaya başladığında doğru kıvama gelmiş demektir. 4. Hamuru ocaktan alıp, 5-10 dakika kadar soğumaya bırakın. 5. Soğuyan hamurun içine yumurtaları teker teker ekleyin. 6. Hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası ile şekil vererek yerleştirin. 7. Önceden ısıtılmış 200 derece Celsius fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Ekler hamurunun yapımında, bazı tariflerde ek olarak şeker veya vanilya gibi tatlandırıcılar da kullanılabilir.