Sülfit çeşitli besinlerde doğal olarak veya koruyucu madde olarak bulunabilir. İşte bazı sülfit kaynakları: Meyveler: Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir. Sebzeler: Sarımsak, soğan, pırasa, taze soğan, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, lahana, kırmızı lahana, kara lahana, turp, şalgam. Deniz ürünleri: Çoğu balık türü ve karides, midye gibi kabuklu deniz ürünleri. Yumurta ve süt ürünleri: Bütün yumurta, peynir, süt, yoğurt, kefir. Tahıllar: Arpa, yulaf, buğday ve bu tahıllardan yapılan unlar. İçecekler: Hindistan cevizi sütü, üzüm ve domates suyu. Baharatlar: Toz köri ve toz zencefil. Ayrıca, sülfitler fermente edilmiş yiyecek ve içeceklerde, örneğin şarap, bira ve elma şarabında da bulunabilir.