• Buradasın

    Besinler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sülfit hangi besinlerde bulunur?

    Sülfit çeşitli besinlerde doğal olarak veya koruyucu madde olarak bulunabilir. İşte bazı sülfit kaynakları: Meyveler: Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir. Sebzeler: Sarımsak, soğan, pırasa, taze soğan, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, lahana, kırmızı lahana, kara lahana, turp, şalgam. Deniz ürünleri: Çoğu balık türü ve karides, midye gibi kabuklu deniz ürünleri. Yumurta ve süt ürünleri: Bütün yumurta, peynir, süt, yoğurt, kefir. Tahıllar: Arpa, yulaf, buğday ve bu tahıllardan yapılan unlar. İçecekler: Hindistan cevizi sütü, üzüm ve domates suyu. Baharatlar: Toz köri ve toz zencefil. Ayrıca, sülfitler fermente edilmiş yiyecek ve içeceklerde, örneğin şarap, bira ve elma şarabında da bulunabilir.

    Pişen nohut kimyasal değişime uğrar mı?

    Pişen nohut, kimyasal değişime uğrar çünkü pişirme işlemi sırasında tanecik yapısı değişir ve yeni bağlar oluşturarak yeni bir maddeye dönüşür.

    Soya li̇si̇ti̇n hangi besinlerde bulunur?

    Soya lesitini, aşağıdaki besinlerde doğal olarak bulunur: Soya fasulyesi; Yumurta sarısı; Yer fıstığı; Barbunya; Baklagiller. Ayrıca, soya lesitini emülgatör olarak mayonez, fındık ezmesi, çikolata, şekerleme gibi ürünlerde de kullanılır.

    Kırmızı renkli sebzeler neden kırmızı olur?

    Kırmızı renkli sebzeler likopen ve antosiyanin gibi pigmentler nedeniyle kırmızı olur.

    Galaktoz hangi besinlerde bulunur?

    Galaktoz başlıca olarak süt ve süt ürünlerinde bulunur. Bunun yanı sıra galaktoz içeren bazı besinler şunlardır: İşlenmiş gıdalar: Bazı süt bazlı içecekler ve tatlılar; Baklagiller: Bezelye ve nohut gibi; Sebzeler: Karnabahar ve brüksel lahanası gibi sebzelerde düşük seviyelerde; Meyveler: Avokado, erik, kivi, kiraz. Ayrıca, şeker pancarında da galaktoz mevcuttur.

    Pişmiş mısır ve pişmiş darı aynı mı?

    Pişmiş mısır ve pişmiş darı aynı değildir. Mısır, latince adıyla Zea mays, buğdaygiller familyasından bir bitkidir ve genellikle yağ oranı yüksek bir besin olarak kullanılır. Darı ise Panicum miliaceum olarak adlandırılır ve daha küçük taneli, gluten içermeyen bir tahıldır.