Arı sütü tüketirken dikkat edilmesi gerekenler: Metal temasından kaçınılmalı: Arı sütü, metal ile temas ettiğinde pH seviyesi değişebilir ve tazeliğini yitirebilir. Doğrudan tüketim: Arı sütü, direkt olarak tüketilebileceği gibi meyve suyu, bal, pekmez, yoğurt, süt ile beraber de tüketilebilir. Dozaj: Arı sütünün günlük tüketim miktarı, kişinin sağlık durumu, yaşı ve ihtiyaçlarına göre değişebilir. Tüketim zamanı: Arı sütünün, sabah aç karnına tüketilmesi ve ağza alındıktan sonra yaklaşık 5 dakika dil altında bekletildikten sonra yutulması önerilir. Saklama koşulları: Taze arı sütü, +4 /– 10 derece arasında buzdolabında, bal ile karışmış hali ise oda şartlarında muhafaza edilebilir. Arı sütü kullanmadan önce, özellikle alerji veya kronik rahatsızlık durumunda, bir uzmana danışılması önerilir.