Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arı sütü tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Metal temasından kaçınılmalı: Arı sütü, metal ile temas ettiğinde pH seviyesi değişebilir ve tazeliğini yitirebilir 13. Ahşap kaşık kullanılması önerilir 13.
- Doğrudan tüketim: Arı sütü, direkt olarak tüketilebileceği gibi meyve suyu, bal, pekmez, yoğurt, süt ile beraber de tüketilebilir 13.
- Dozaj: Arı sütünün günlük tüketim miktarı, kişinin sağlık durumu, yaşı ve ihtiyaçlarına göre değişebilir 123. Genel olarak sağlıklı yetişkinler için günlük 1-1,5 gram, çocuklar için ise 0,5-1 gram tüketilmesi önerilir 1.
- Tüketim zamanı: Arı sütünün, sabah aç karnına tüketilmesi ve ağza alındıktan sonra yaklaşık 5 dakika dil altında bekletildikten sonra yutulması önerilir 1.
- Saklama koşulları: Taze arı sütü, +4 /– 10 derece arasında buzdolabında, bal ile karışmış hali ise oda şartlarında muhafaza edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: